ukenru
rada-ne-pidtrimala-zaboronu-ofisiv-u-zhitlovikh-budinkakh

Рада не підтримала заборону офісів у житлових будинках

 • 9130 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Народні депутати не підтримали прийняття двох законопроектів про заборону офісів у житлових будинках. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час вечірнього засідання парламенту, передає кореспондент УНН.

"Обидва законопроекти оголошую відхиленими", - заявив спікер ВР.

За його словами, за відповідні зміни в законодавстві проголосував всього 181 нардеп, крім того народні обранці відмовились підтримати навіть пропозицію повернути законопроекти на доопрацювання в комітет. Також не підтримали нардепи й подальшу роботу із проектами законів із вилученням із закону слова "офіси" – залишивши лише "готелі" і "хостели".

Як зазначили автори проекту закону "Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку", документ розроблений з метою визначення на законодавчому рівні обмежень щодо використання квартир в багатоквартирних житлових будинках не за призначенням, в тому числі як офісів, готелів та інших закладів тимчасового проживання та посилення відповідальності за порушення законодавства у зазначеній сфері.

Під час обговорення закону член фракції БПП Віктор Пинзеник заявив, що прийняття цього закону призведе до того, що весь ринок оренди комерційної нерухомості піде в тінь.

Нагадуємо, Верховна Рада України планувала розглянути законопроект щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення цього тижня.

Українські Національні Новини

Політика