ukenru
rada-nadala-pravo-na-ozdorovlennya-za-byudzhetni-koshti-dityam-yaki-prozhivayut-na-liniyi-zitknennya

Рада надала право на оздоровлення за бюджетні кошти дітям, які проживають на лінії зіткнення

 • 8672 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Верховна Рада надала право на оздоровлення за бюджетні кошти дітям, які проживають на лінії зіткнення. Відповідний законопроект підтримали 252 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Відповідно до закону, до категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, тобто мають право на оздоровлення за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, включені діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

Відповідно до закону, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності, що діють як юридичні особи або не мають статусу юридичної особи і перебувають у складі підприємств, установ та організацій як їхні філіали чи структурні підрозділи, обов’язково включаються до складу мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. При цьому майнові об’єкти оздоровлення та відпочинку дітей обов’язково вносяться до держреєстру.

Також законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цими змінами передбачено, що неподання у строк, визначений законом, або подання не в повному обсязі відомостей про майнові об’єкти оздоровлення та відпочинку дітей, якими користується дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, тягне за собою накладення на керівника закладу штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В прикінцевих положеннях документу зазначається, що цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Крім того, уряд має до 1 квітня 2018 року забезпечити технічну можливість для внесення відомостей до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Нагадаємо, Верховна Рада поновила право на щорічну допомогу на оздоровлення дітей осіб, загиблих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, і евакуйованим із зони відчуження у 1986 році.

Українські Національні Новини

Політика