ukenru
rada-federatsiyi-rf-skhvalila-zakon-pro-kontrsanktsiyakh

Рада Федерації РФ схвалила закон про контрсанкції

 • 10424 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Рада федерації РФ схвалила законопроект про контрсанкції під назвою "Про заходи впливу (протидії) на недружні дії Сполучених Штатів Америки та інших іноземних держав". Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Ради федерації.

Так, документ представив голова комітету ради Федерації з економічної політики Дмитро Мезенцев. Він повідомив, що закон носить рамковий характер. Передбачається можливість надання уряду РФ повноважень щодо введення ряду заходів економічного і політичного характеру щодо захисту інтересів і безпеки РФ, прав і свобод громадян РФ шляхом введення заходів, пов'язаних з попередженням та припиненням протиправних і недружніх дій США та інших іноземних держав.

Під іноземними державами маються на увазі держави, які прийняли рішення про приєднання до дій США і введення економічних санкцій щодо окремих галузей економіки РФ, російських юридичних і (або) фізичних осіб, або підтримали такі рішення.

Такі заходи будуть вводитися, а також скасовуватися в разі усунення обставин, що стали підставою для їх введення, урядом РФ за рішенням президента РФ. Рішення про введення заходів впливу (протидії) і про їх скасування також можуть бути прийняті президентом РФ на основі пропозицій Ради Безпеки РФ.

Нагадаємо, постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що США збережуть введені відносно Росії санкції в контексті ситуації на сході України і незаконної анексії українського Криму, поки Москва не виведе російські сили з Донбасу, а контроль над півостровом не перейде до Києва.

Українські Національні Новини

Політика