ukenru
rada-asotsiatsiyi-ukrayina-yes-proyde-u-grudni-mogerini-i-groysman-obgovorili-pidgotovku

Рада асоціації Україна-ЄС пройде у грудні: Могеріні і Гройсман обговорили підготовку

 • 9408 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Віце-президент Європейської комісії, Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у понеділок провела телефонну розмову з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європейської служби зовнішніх зв'язків, передає УНН.

"Вони заявили про свою готовність проаналізувати прогрес у здійсненні Угоди про асоціацію, в тому числі його Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, на наступному засіданні Ради асоціації Україна-ЄС", - повідомили у службі.

Очільниця дипломатії ЄС підкреслила важливість подальшого прогресу у програмі реформ, зокрема, у створенні Вищого антикорупційного суду, йдеться у повідомленні.

"Це має ключове значення також і для макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1 млрд. євро, щодо якої Єврокомісія та Україна у минулу п'ятницю підписали меморандум про взаєморозуміння. Могеріні та Гройсман домовилися залишатися на зв'язку напередодні наступної Ради асоціації", - сказано в повідомленні.

При цьому Гройсман зауважив, що з Могеріні детально обговорив нинішню співпрацю, як і підготовку та змістовне наповнення засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

"Плануємо провести його в грудні.. Під час цього засідання сформуємо чітку логістику нашої інтеграції з ЄС. Зокрема, з таких напрямків, як юстиція, цифровий ринок, енергетика та митні питання", - додав очільник уряду.

Нагадаємо, у ЄС заявили, що передали Києву список кандидатів в експерти для відбору суддів до ВАС.

Українські Національні Новини

Політика