ukenru
quid-pro-quo-malo-mistse-bolton-napolyagaye-na-vtruchanni-trampa-v-ukrayinski-spravi

Болтон наполягає на втручанні Трампа в українські справи

 • 13576 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Колишній радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон у своїй новій книзі підтвердив, що президент США Дональд Трамп заморозив військову допомогу Україні задля власної вигоди, а також що подібні епізоди були і відносно інших країн. Про це йдеться у матеріалі The New York Times про книгу Болтона, передає УНН.

"Книга підтверджує свідчення Палати представників про те, що Болтон був насторожений у всіх діях президента (США Дональда Трампа - ред.) по відношенню до України, і надає власний доказ того, що Трамп прямо пов'язував допомогу з безпеки з розслідуваннями, в яких фігурували (колишній віце-президент США Джо - ред.) Байден і Хілларі Клінтон", - йдеться у статті.

Так, 20 серпня, пише Болтон, президент Трамп "заявив, що не схвалює те, щоб їм (Україні - ред.) щось посилати, поки не будуть передані всі російські (українські - ред.) матеріали розслідування, пов'язані з Клінтон і Байденом".

Болтон пише, що він, Майк Помпео і міністр оборони Марк Еспер 8 або 10 раз намагалися змусити Трампа розморозити військову допомогу.

Однак Болтон у своїй книзі також виступив з критикою на адресу демократів із Палати представників, які ініціювали імпічмент Трампа, заявивши, що вони були "некомпетентними стосовно імпічменту", обмеживши своє розслідування справою України.

Замість цього, вважає він, демократи повинні були також поглянути на те, як Трамп "був готовий втрутитися у розслідування таких компаній, як турецька Halkbank на користь президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана або китайської ZTE на користь пана Сі (глави КНР - ред.)".

"Якби палата не зосередилася б виключно на українських аспектах, замішаних на особистих інтересах Трампа, тоді у неї було б більше шансів переконати інших у тому, що були здійснені "тяжкі злочини і проступки", - написав колишній радник.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Болтон у своїх мемуарах представляє Дональда Трампа як людину, яка відноситься до зовнішньої політики як до угод з нерухомістю, що веде до ослаблення позицій США.

Українські Національні Новини

Політика