ukenru
pyatero-lyudey-postrazhdali-vid-vibukhu-granati-na-ternopilschini

П'ятеро людей постраждали від вибуху гранати на Тернопільщині

 • 9338 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. В одному з будинків у Тернопільській області вибухнула граната, через що травмувалися п'ятеро молодих людей віком від 15 до 22 років. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації обласного управління поліції.

"Нещастя трапилося в селі Колодіївка Підволочиського району в приміщенні нежилого будинку 2 січня близько 23:00. За попередньою інформацією, вибух відбувся в результаті необережного поводження з гранатою РГО, яку приніс із собою двадцятичотирирічний житель села Малий Ходачків", – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в поліції, шестеро друзів: двоє дівчат та четверо хлопців – разом зустрічали у цьому будинку Новий рік, а 2 січня вирішили ще раз зібратися. Однак один із компанії затримався і вчасно не прийшов. Уже після інциденту з'ясувалося: гранатою вихвалявся її власник, а потім поставив на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Вона випадково зачепила чеку, і граната вибухнула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині стався вибух у будинку культури

"В усіх потерпілих травми різного ступеня тяжкості – травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний. Інші в реанімаційному відділенні", – розповіли в поліції.

Правоохоронці наразі з'ясовують, звідки у юнака взявся небезпечний предмет. Подію внесли в ЄРДР за статтею 263 частина 1 КК України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо, від вибуху в одному з гуртожитків Тернополя загинула одна людина, ще двоє отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП