ukenru
pyat-rosiyskikh-gubernatoriv-podali-u-vidstavku-v-odin-den

П'ять російських губернаторів подали у відставку в один день

 • 146819 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Губернатори п'яти регіонів російської федерації в один день подали у відставку, повідомляє УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Так, стало відомо про відставку губернатора Саратовської області – Валерія Радаєва, губернаторів Томської області – Сергія Жвачкіна та Кіровської області – Миколу Любімова.

Також повідомляється про звільнення з посади віце-губернатора Ханти-Мансійського автономного округу Євгена Адамова та глави Республіки Марій Ел Олександра Євстіфєєва.

Зокрема, губернатор Саратовської області Радаєв повідомив, що достроково йде у відставку. Він обіймав цю посаду з 2012 року та переобирався на посаду у 2017 році, зібравши 74,63% голосів виборців. У 2022 році термін його повноважень добігає кінця.

Сергій Жвачкін, який обіймав посаду голови Томської області, також подав у відставку.

“У перші місяці цього року відбулися важливі для мене події. 20 січня мені виповнилося 65. І хоча всі чоловіки в душі хлопчаки, я все-таки один із найдоросліших губернаторів у країні. І, звичайно, треба давати дорогу молодим. Важливим етапом для мене стало і 17 березня — цього дня виповнилося 10 років мого губернаторства», — повідомив він.

Про свою відставку також оголосив губернатор Кіровської області Ігор Васильєв. Він пояснив це рішення наближенням терміну закінчення повноважень. За словами Васильєва, його відставку і бажання працювати на благо розвитку всієї країни» підтримав президент путін.

Стало відомо, що віце-губернатор Ханти-Мансійського автономного округу Євген Адамов йде у відставку, пишуть російські ЗМІ з посиланням на свої джерела.

Виконання обов'язків Адамова нині покладено іншого заступника губернатора Югри Азата Іслаєва.
Глава республіки Марій Ел Олександр Євстіфєєв у своєму Телеграм-каналі повідомив, що вирішив піти у відставку у зв'язку із закінченням терміну повноважень.

“У зв'язку із закінченням терміну повноважень глави республіки Марій Ел я звернувся до президента росії з проханням прийняти мою відставку», – написав Євстіфєєв.

Додамо

До слова, ще у січні російські ЗМІ повідомляли, що посади у першому кварталі можуть втратити дев'ять губернаторів, до яких нагромадилися претензії у Кремля.

Українські Національні Новини

Новини Світу