ukenru
putinu-vazhko-priynyati-rishennya-pro-zavershennya-viyni-na-donbasi-zavitnevich

Путіну важко прийняти рішення про завершення війни на Донбасі - Завітневич

 • 18618 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Війну на Донбасі можна припинити швидко, але це складно зробити Путіну. Про це в інтерв’ю BBC News повідомив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, передає кореспондент УНН.

Відповідаючи на питання, наскільки швидко можна припинити війну на Донбасі, Завітневич відповів, що все залежатиме виключно від бажання лідерів України та Росії.

"Швидке рішення, напевно, є, але воно дуже складне для Путіна. От і все. РФ не визнає, що вони присутні у конфлікті - але весь світ це знає. І у нашого президента є політична воля до миру. Якщо буде наказ військовим з обох сторін припинити застосовувати зброю, то це можна зробити за один день. У нас є політична воля - побачимо, чи вона є у Путіна", - розповів голова парламентського комітету.

Нагадаємо, 14 листопада збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім того, ворог вів вогонь з гармат БМП.

Як повідомляв УНН, Путін відкинув зустріч із Зеленським поза "нормандським форматом".

Українські Національні Новини

Політика