putinskiy-oligarkh-igor-makarov-maye-opinitisya-u-devyatomu-paketi-sanktsiy-yes-polittekhnolog-oleg-pasternak

Путінський олігарх Ігор Макаров має опинитися у дев'ятому пакеті санкцій ЄС: політтехнолог Олег Пастернак

 • 351841 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Український політтехнолог Олег Пастернак прокоментував ситуацію, пов'язану із запровадженням 9 пакету санкцій ЄС, та звернув увагу на ситуацію з російським олігархом Ігорем Макаровим, якого раніше Велика Британія внесла до свого пакету санкцій у відповідь на проведення фіктивних референдумів у 4 областях України.

Цитата

"Персональні санкції ЄС проти друга путіна, газового олігарха Ігоря Макарова (власника кампанії "Ареті") обов'язково мають бути внесені до дев'ятого пакету санкцій. Навіть прості українці вже звертають увагу на це, організувавши акцію під будівлею МЗС України, щоб привернути увагу Ради Євросоюзу з міжнародних справ", – зазначив Пастернак.

Політтехнолог Олег Пастернак пише, що Велика Британія запровадила 92 санкції у відповідь на проведення російським режимом фіктивних референдумів у 4 областях України. У списку санкцій Великої Британії був Ігор Макаров, президент та власник Areti International Group, великий інвестор у нафтогазовий сектор та засновник "Ітери", першої незалежної газової компанії в росії до того, як її купила державна "Роснефть". Статки Макарова оцінюються в 1,6 мільярда фунтів стерлінгів. Раніше санкції проти Макарова запровадили у США, Канаді та Австралії.

У 2013 році "Роснефть" заплатила за 49% "Ітери" 2,9 млрд доларів, зокрема 1,8 млрд доларів особисто Макарову. Після продажу газових активів "Роснефти" Макаров дав своїй компанії нову назву, перевернувши слово "Ітера", тепер вона називається "Ареті". Наприкінці лютого 2022 року Areti продала 10% канадської газовидобувної компанії Spartan Delta Corp. за 121,5 млн доларів. Одна з цілей угоди – зменшити політичний та економічний вплив на "Спартан", у якому в Ареті залишилося 8,4%.

"Макаров є одним із ключових спонсорів російської військової агресії проти України. Видобуті його кампаніями вуглеводні використовуються для енергетичного шантажу Європи. Він платить мільярди до російського бюджету, які йдуть на фінансування російського тероризму", – про це у своїх соціальних мережах раніше писав український народний депутат Микола Тищенко.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    IBOX BANK отримав премію НR-бренд 2022

     • 704595 переглядiв

    Мексика дозволила одностатеві шлюби у всіх штатах

     • 209814 переглядiв