ukenru
putina-pidshtovkhnuli-do-viyni-z-ukrayinoyu-berluskoni

путіна "підштовхнули" до війни з Україною – Берлусконі

 • 466090 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Диктатора росії володимира путіна "підштовхнули" до війни з Україною, щоб встановити новий уряд у Києві, заявив колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі у коментарі, який, ймовірно, стурбує західних союзників напередодні виборів в Італії. Про це УНН пише з посиланням на Ansa.

Деталі

Берлусконі, чия партія Forza Italia належить до правої коаліції, яка, як очікується, переможе на загальних виборах у неділю, не новачок у захисті дій путіна в Україні.

"Російський народ, його партія, його міністри підштовхнули путіна винайти цю спецоперацію", - сказав Берлусконі, використовуючи офіційний російський наратив формулювання війни.

За прем'єр-міністра Маріо Драгі Італія була стійким прихильником західних санкцій проти росії у відповідь на її дії в Україні.
Джорджія Мелоні з ультраправої організації "Брати Італії", яку вважають ймовірним наступним прем'єр-міністром, пообіцяла дотримуватись цієї позиції, але Берлусконі та інший її союзник Маттео Сальвіні налаштовані більш подвійно.

План росії спочатку полягав у тому, щоб захопити Київ "за тиждень", замінити президента України Володимира Зеленського на "уряд порядних людей" і піти "ще через тиждень", додав Берлусконі.

"Я навіть не зрозумів, чому російські війська розосередилися навколо України, хоча, на мою думку, вони мали залишатися лише навколо Києва", — наполягав Берлусконі.

Виступаючи на італійському громадському телеканалі RAI, Берлусконі припустив, що рішення Москви про вторгнення було ухвалено у відповідь на заклик сепаратистів.

Він сказав, що їхні "лідери" приїхали до кремля і прямо сказали путіну: "Будь ласка, захистіть нас, тому що якщо ви нас не захистите, ми не знаємо, де ми можемо опинитися".

Додамо

Після анексії Криму росією у 2014 році Берлусконі відвідував півострів разом з путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу