ukenru
putin-zustrivsya-z-mey-v-osatsi

Путін зустрівся з Мей в Осаці

 • 7864 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін на полях саміту "Великої двадцятки" проводить зустріч з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Попередня повноцінна зустріч Путіна з Мей відбулася 4 вересня 2016 року в Ханчжоу в Китаї також на саміті Групи двадцяти.

Однак після отруєння в березні 2018 року в Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки контакти лідерів припинилися.

Раніше в інтерв'ю газеті Financial Times Путін заявив, що і РФ, і Велика Британія зацікавлені в повноформатному відновленні відносин.

"У всякому разі, я розраховую на те, що хоча б якісь перші кроки будуть зроблені. Здається, що пані Мей, може бути, навіть буде простіше, вона вже оголосила про те, що вона йде, тому вона зараз вільна зробити те, що вважає правильним, важливим і необхідним, не думаючи про якісь внутрішньополітичних наслідки", - сказав він.

Незадовго до зустрічі представник британського прем'єра повідомив, що Мей на зустрічі в Осаці заявить Путіну про готовність Лондона до інших відносин з РФ при зміні позиції Москви, зокрема, при відмові від дій, які підривають міжнародні домовленості та систему колективної безпеки.

Як повідомляв УНН, раніше в Осаці Путін зустрівся з американським лідером Дональдом Трампом, з яким обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі і Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу