ukenru
putin-stvoryuye-pravovi-umovi-dlya-ofitsiynogo-zastosuvannya-zbroynikh-sil-rf-proti-ukrayini-turchinov

Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України – Турчинов

 • 8327 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Рішенням спростити видачу російських паспортів на тимчасово окупованому Донбасі президент РФ Володимир Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

"Указ президента РФ Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є нічим іншим, як свідомою ескалацією агресії проти нашої держави та тиском на керівництво України", - повідомили у прес-службі з посиланням на слова Турчинов.

З його слів, видачею російських паспортів мешканцям ОРДЛО "Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України".

"Це пов’язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території", - пояснив Турчинов.

Він заявив, що відповіддю на рішення Путіна має бути зміцнення оборонного потенціалу України та посилення санкцій проти РФ.

"Відповідь на це може бути тільки одна — зміцнення нашого оборонного потенціалу, та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну-агресора", - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО.

Реагуючи на це рішення Путіна, у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і ВПО заявили: підписанням цього указу РФ підтвердила, що планує ескалацію конфлікту з Україною.

А перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що це рішення є порушенням Мінських угод.

Як повідомляв УНН, у Латвії засудили указ Путіна про спрощення оформлення російських паспортів на тимчасово окупованому Донбасі.

Путін же заявив, що рішення спростити видачу російського громадянства жителям ОРДЛО носить чисто гуманітарний характер.

Українські Національні Новини

Політика