ukenru
putin-podaruvav-papi-rimskomu-disk-iz-filmom-grikh

Путін подарував Папі Римському диск із фільмом "Гріх"

 • 12470 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Президент Росії Володимир Путін і Папа Римський Франциск обмінялися подарунками після бесіди, що відбулася в Папській бібліотеці Апостольського палацу і тривала 45 хвилин. Російський президент привіз із собою в якості презента диск із фільмом "Гріх", передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як повідомив ЗМІ прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, президент подарував Папі Римському ікону із зображенням апостолів Петра і Павла, а також диск з фільмом "Гріх" Андрія Кончаловського про Мікеланджело.

Понтифік в свою чергу підніс Путіну Послання до Всесвітнього дня миру 2019 року, медаль на честь шостого року понтифікату, присвячену 100-й річниці закінчення Першої Світової війни, і офорт з видом на площу святого Петра роботи Джузеппе Вазі 1774 року.

На медалі шостого року понтифікату відтворена цитата "Ніщо не втрачається з миром. Все можна втратити у війні" з радіозвернення Папи Пія XII від 24 серпня 1939 року.

Розповідаючи про гравюру, Папа Римський зазначив, що підносить її в якості подарунка Путіну, щоб той "не забув Рим". "І щоб ви не забули Рим - це вам графіка XVIII століття", - сказав він. Путін пообіцяв, що знайде їй гідне місце.

Нагадаємо, у Ватикані відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна і Папи Римського Франциска. 

Як повідомляв УНН, у Римі протестують з українськими прапорами через візит Путіна.

Українські Національні Новини

Політика