putin-pereviryaye-zakhid-kuleba-vvazhaye-scho-diplomatiyi-na-slovakh-bez-konkretnikh-diy-zamalo

"Путін перевіряє Захід": Кулеба вважає, що дипломатії на словах без конкретних дій замало

 • 17240 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Дипломатія зможе запобігти наступній хвилі російської агресії проти України, якщо вона буде ґрунтуватися не лише на словах, а й на справах. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав журналістам у вівторок, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Я впевнений, що дипломатія зможе запобігти наступній хвилі російської агресії проти України, якщо ця дипломатія буде ґрунтуватися не лише на словах, а й на ділах. Вчинки, наслідки яких Росія розуміє і враховує у своїх розрахунках. Якщо дипломатія обмежиться лише словами, вона зазнає невдачі. Це зрозуміло, і Путін це розуміє. Він перевіряє Захід і як далеко він може зайти у стримуванні Росії”, — сказав міністр.

Деталі

На запитання щодо залучення американських військових він додав, що вірить у потужну українську армію.

Водночас, зі слів Кулеби, США та інші партнери можуть “допомогти українським військовим у цій війні”, посиливши спроможності України, надавши оборонну зброю та техніку.

Доповнення

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години. Байден пригрозив Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Також Байден 11 грудня заявив, що питання про введення американських військ в Україну ніколи не стояло на порядку денному. Однак, якщо Путін піде на Україну, США вважатимуть за необхідне направити більше американських і натівських військ на східний фланг НАТО, зокрема, у країни "Бухарестської дев'ятки".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі