ukenru
putin-nadav-rosiyske-gromadyanstvo-edvardu-snoudenu

путін надав російське громадянство Едварду Сноудену

 • 126554 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. президент володимир путін надав російське громадянство колишньому співробітнику служби безпеки США Едварду Сноудену відповідно до указу, підписаного у понеділок, передає УНН.

Деталі

Сноуден — один із 75 іноземних громадян, яким відповідно до указу надано російське громадянство. Постанова опублікована на офіційному сайті уряду рф.

Сноуден, колишній підрядник Агентства національної безпеки США, живе в росії з 2013 року, щоб уникнути судового переслідування в США після витоку секретних документів із докладним описом програм урядового стеження.

Йому надали посвідку на проживання у 2020 році, і тоді він заявив, що планує подати заяву на отримання російського громадянства, не відмовляючись від громадянства США.

Адвокат Сноудена повідомив росЗМІ, що дружина Сноудена Ліндсі Міллс, американка, яка живе з ним у росії, також подаватиме заяву на отримання російського паспорта.

У грудні 2020 року у пари народилася дитина.

Сноуден, який поводився стримано в росії і час від часу критикував політику російського уряду в соціальних мережах, у 2019 році заявив, що готовий повернутися до США, якщо йому гарантують справедливий судовий розгляд.

Наразі він не прокоментував отримання російського громадянства.

Українські Національні Новини

Новини Світу