ukenru
putin-i-makron-obgovorili-podiyi-v-kerchenskiy-prototsi

Путін і Макрон обговорили події в Керченській протоці

 • 16189 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон обговорили телефоном події в Керченській протоці, що мали місце 25 листопада 2018 року, передає УНН із посиланням на прес-службу Кремля.

"Детально розглянуто проблематику сирійського врегулювання, перш за все в контексті домовленостей про формування Конституційного комітету, досягнутих за підсумками зустрічі лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції 27 жовтня 2018 року в Стамбулі", - повідомили у прес-службі Кремля.

У прес-службі зазначили, що Путін і Макрон продовжили обмін думками щодо подій в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

"Глави держав привітали один одного з Новим роком", - додали у Кремлі.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика