ukenru
putin-gotuyetsya-do-zatyazhnoyi-viyni-v-ukrayini-rozvidka-ssha

путін готується до затяжної війни в Україні - розвідка США

 • 289772 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Сполучені Штати вважають, що президент росії володимир путін готується до затяжної війни в Україні, і перемога росії на Донбасі може не покласти край війні, заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс, передає УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"За нашими оцінками, президент путін готується до затяжного конфлікту в Україні, в ході якого він, як і раніше, має намір досягти цілей за межами Донбасу", - сказала Хейнс законодавцям.

Деталі

Вона додала, що путін розраховує на те, що рішучість Заходу згодом послабшає, і оскільки конфлікт продовжується, є побоювання, як він розвиватиметься найближчими місяцями.

"У поєднанні з тим фактом, що путін стикається з невідповідністю між своїми амбіціями і нинішніми звичайними військовими можливостями росії, це, ймовірно, означає, що в наступні кілька місяців ми можемо рухатися більш непередбачуваною і потенційно ескалаційною траєкторією", - додала Хейнс.

Під час того ж слухання голова Розвідувального управління Міністерства оборони (DIA) заявив, що війна зайшла у глухий кут.
"росіяни не перемагають, українці не перемагають, і тут ми перебуваємо в патовій ситуації", - сказав генерал-лейтенант Скотт Беррієр, голова DIA.

Додамо

Війна росії забрала життя тисяч мирних жителів, змусила втекти мільйони українців та перетворила міста на руїни.

Москва мало чого змогла "добитись", крім захопленої невеликої частини території на півдні та незначних "успіхів" на сході.

Українські Національні Новини

Новини Світу