putin-gotuyetsya-do-novikh-atak-na-ukrayinu-stoltenberg-zaklikaye-soyuznikiv-postaviti-kiyevu-vazhku-zbroyu

путін готується до нових атак на Україну: Столтенберг закликає союзників поставити Києву необхідну зброю

 • 703144 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. НАТО бачить ознаки того, що російський диктатор володимир путін не збирається йти на мирні переговори та готується до нових атак на Україну, заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг журналістам у Брюсселі і наголосив на необхідності поставити Україні необхідну зброю, передає кореспондент УНН.

Деталі

Столтенберг зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підтримка українців з боку учасників Альянсу зростає. НАТО поставило Києву такі типи зброї, як: Javelin, Stinger, сучасні системи ППО та бойові танки.

Генсек НАТО заявив, що Альянс не бачить жодних ознак того, що путін "готується до миру", і натомість вважає, що москва готує "нові наступи та нові атаки".

Цитата

"Ми не бачимо жодних ознак, що президент росії володимир путін хоче миру. Ми бачимо зворотнє – він збирається продовжувати цю війну та готується до нових наступів. Ми маємо бути впевнені, що Україна отримає зброю, яку їй необхідно, щоб повернути території", – сказав Столтенберг.

Він додав, що на порядку денному обговорення, які системи та платформи НАТО має забезпечити для України – важливо не лише надати Києву системи, а й підтримувати їх боєприпасами, обслуговуванням, організувати логістику, а також важливо забезпечити українців усією необхідною амуніцією.

Доповнення

Столтенберг заявив, що питання підготовки українських пілотів та надання Україні західних винищувачів наразі обговорюється в Альянсі, але у пріоритеті є більш термінове озброєння.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі