putin-chekaie-na-rezultaty-vyboriv-u-ssha-2024-roku-persh-nizh-uklasty-myr-z-ukrainoiu-reuters

Путін чекає на результати виборів у США 2024 року, перш ніж укласти мир з Україною - Reuters

 • 31156 переглядiв

Очікується, що Путін не буде домагатися миру в Україні до виборів у США в 2024 році, оскільки потенційна перемога Трампа може вплинути на підтримку Києва з боку Заходу, за словами представника Державного департаменту США.

Президент Росії Володимир Путін не піде на мир в Україні до того, як дізнається результати виборів у США в листопаді 2024 року. Про це заявив високопоставлений чиновник Державного департаменту США на тлі побоювань, що потенційна перемога колишнього президента Дональда Трампа може підірвати підтримку Києва з боку Заходу. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Трамп, який прагне переобрання у 2024 році і є провідним кандидатом на посаду президента від Республіканської партії, різко критикував підтримку Києва з боку США.

Високопоставлений чиновник після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі сказав, що Альянс підтвердив свою підтримку Україні, знаючи, що мирна угода в наступному році малоймовірна.

Я очікую, що Путін не укладе миру чи значущого миру, поки не побачить результат наших виборів

сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити результати зустрічі.

Відповідаючи на запитання, чи вони висловлюють особисту думку чи точку зору уряду США, чиновник сказав, що це "широко поширена передумова".

Це був контекст, у якому всі союзники висловили рішучу підтримку Україні" на засіданні НАТО у вівторок

додав чиновник, не згадуючи імені Трампа та прямо не вказуючи, як результат виборів вплине на підтримку України.

Контекст

Президент США Джо Байден, демократ, надав Києву величезну військову допомогу та іншу підтримку після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, але додаткове фінансування для України затримано контрольованою республіканцями Палатою представників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поясню за 24 хвилини": Зеленський запросив Трампа до України на тлі його обіцянок завершити війну за добу

Раніше цього місяця президент України Володимир Зеленський запросив в Україну Трампа, який заявив, що може припинити війну за 24 години, якщо його переоберуть, щоб на власні очі побачити масштаби конфлікту.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі