pushilina-zaochno-suditimut-za-kolaboratsionizm-i-posyagannya-na-suverenitet-ukrayini

пушиліна заочно судитимуть за колабораціонізм і посягання на суверенітет України

 • 267103 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Ватажка окупантів "днр" дениса пушиліна заочно судитимуть. Інкримінують йому колабораціонізм і посягання на суверенітет України. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року очільник незаконно створеної на території Донеччини “республіки” скликав та провів позачергове засідання фейкової ради “днр”. На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон “про референдум днр з питання входження до складу рф”. Зрештою, підписаний “головою” акт набув чинності, а на тимчасово окупованих територіях проведено незаконне “народне волевиявлення”.

30 вересня 2022 року пушилін підписав із диктатором держави-агресора “договір” про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

Доповнення 

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Подальшу долю ватажка самопроголошеної республіки вирішуватиме суд.

Згідно з Кримінальним кодексом України за вищевказані дії йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом 10-15 років та з конфіскацією майна або без такої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетному до катувань воїнів ЗСУ ексочільнику Оленівської колонії повідомили про підозру - СБУ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли прикордоння Сумщини 15 разів

     • 206326 переглядiв

    На Київщині працює ППО - ОВА

     • 375476 переглядiв

    У США на жінку з неба упала змія, а потім атакував яструб

     • 424760 переглядiв