ukenru
pts-ukrayini-vidreaguvala-na-vibukh-bilya-khramu-upts-mp-u-sumakh

ПЦ України відреагувала на вибух біля храму УПЦ МП у Сумах

 • 15397 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. У зв’язку з повідомленнями у мережі про те, що в Преображенському соборі міста Суми стався вибух під час богослужіння — ПЦ України висловила категоричне засудження цього злочину. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Православної Церкви України у Facebook.

"Особисто Предстоятель Блаженнійший Митрополит Епіфаній, інші офіційні представники Церкви, і до Об‘єднавчого Собору, і після нього багато разів наголошували на неприпустимості актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання повинне відбуватися добровільно та в мирний спосіб", - вказано у повідомленні.

У прес-службі ПЦУ також додали, що: "Сподіваємося, що правоохоронці знайдуть і притягнуть винних у злочині, вчиненому сьогодні в Сумах, до відповідальності. А всім, хто стоїть за цим злочином, незалежно від того, якими мотивами вони керувалися, маємо нагадати, що вони вчинили великий гріх, відповідальність за який лягає на них перед Богом".

Нагадуємо, вибух у Свято-Преображенському соборі у Сумах спричинила страйкбольна куля, споряджена зернами кукурудзи. Про це повідомила поліція Сумської області.

Українські Національні Новини

Суспільство