ukenru
ptakhivniki-perekrili-padinnya-virobnitstva-moloka

Птахівники перекрили падіння виробництва молока

 • 8636 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Птахівники у 2018 році відзначилися позитивними результатами розвитку. Багато у чому це зумовлено високим і стабільним зовнішнім попитом на цей вид української продукції. Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передає УНН.

"Виробнича діяльність формувалася в умовах подальшого розвитку птахівництва, яке, переважно, було підтримано стабільним зовнішнім попитом, компенсуючи тривале падіння виробництва молока, вирощування свиней і великої рогатої худоби (великої рогатої худоби)", - зазначили в міністерстві.

Згідно з прогнозом на І квартал 2019 року, індекс с/г виробництва, з огляду на сезонність, також буде триматися на продукції тваринників.

"Очікуються позитивні результати діяльності, підтримані нарощуванням обсягів експорту, стабільним внутрішнім попитом і зниженням темпів поширення африканської чуми свиней (АЧС)", - додали у МЕРТ.

Нагадаємо, українська курятина експортується до 80 країн світу. Торік Україна піднялася на 6-е місце у глобальному рейтингу експортерів, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна увійшла до трійки головних постачальників.

88% експорту української курятини забезпечує агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба).

Українські Національні Новини

Економіка