pshenitsya-dosyagla-v-tsini-pyatimisyachnogo-maksimumu-pislya-ataki-rf-na-port

Пшениця досягла в ціні п'ятимісячного максимуму після атаки рф на порт

 • 537748 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Пшениця піднялася в ціні до найвищого рівня за п'ять місяців після того, як росія атакувала порт на річці Дунай в Україні, активізувавши зусилля, спрямовані на виведення з ладу життєво важливого експортного маршруту українського зерна на світові ринки, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Ф'ючерси на пшеницю зросли на 2,6% у Чикаго до 7,7725 долара за бушель, найвищого рівня з 21 лютого. Ф'ючерси підскочили до біржового ліміту напередодні. Кукурудза з постачанням у грудні подорожчала на 0,7%.

Атака рф в понеділок на дунайський порт сталася приблизно через тиждень після того, як москва розірвала угоду, яка дозволяла Україні експорт зерна Чорним морем, а згодом атакувала порти Одещини.

Як сказав старший аналітик Rabobank Group із сировинних товарів Майкл Магдовіц, виведення з ладу експортних потужностей найбільше вплине на пшеницю, за нею слідує кукурудза.

Магдовіц додав, що рослинні олії, як і раніше, можна перевозити на вантажівках і поїздах, але експорт зерна таким чином менш рентабельний.

Доповнення

Російські окупанти у ніч на 24 липня вчергове атакували Одеську область. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що під ударом опинилася портова інфраструктура.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Умєров і Остін зустрінуться у вівторок у Пентагоні

     • 34059 переглядiв

    Окупанти просунулися на Донеччині – Deep State

     • 44540 переглядiв

    У Греції дозволили шестиденний робочий тиждень

     • 53525 переглядiв

    Новини по темі