psevdonim-kotigoroshko-eksochilnika-krimskogo-sbu-kulinicha-suditimut-za-derzhzradu

Псевдонім "Котигорошко": ексочільника кримського СБУ Кулініча судитимуть за держзраду

 • 569374 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. СБУ та ДБР передали до суду акт щодо державної зради та інших злочинів колишнього очільника Головного управління СБУ в Криму Олега Кулініча, який, за версією слідства, діяв на користь країни-агресора. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Олега Кулініча було затримано у результаті спецоперації СБУ та ДБР у липні 2022 року. Відтоді фігурант перебуває під вартою. На момент затримання Кулініч займав посаду діючого офіцера з особливих доручень групи помічників та консультантів керівництва СБУ.

За даними слідства, обвинувачений працював на фсб рф і отримав оперативний псевдонім «Котигорошко». Його діяльність курував так званий «політичний офіс» у москві, який організували за завданням російської спецслужби ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович і колишній голова Адміністрації Президента України Андрій Клюєв, вказали у спецслужбі.

За версією слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення рф Олег Кулініч шпигував на користь країни-агресора, займався розстановкою «своїх людей» у правоохоронних органах України та підбурював громадян до державної зради. Заздалегідь знаючи про плани збройних сил рф напасти з окупованої території Криму на материкову частину України, за даними СБУ, підозрюваний умисно приховав цю надважливу інформацію від керівництва і заборонив інформувати з цього приводу центральне управління СБУ. У перші години вторгнення, зазначили у спецслужбі, він свідомо блокував будь-які спроби підлеглих інформувати керівництво СБУ і суспільство про реальну ситуацію у регіоні, не вживши жодних заходів для захисту державного суверенітету.

Йому інкриміновано участь у злочинній організації, державну зраду, самовільне залишення місця служби військовослужбовцем, заволодіння зброєю та бойовими припасами, незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликав до репресій над українцями: російському пропагандисту мардану повідомлено про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Сицилії археологи знайшли давньогрецький вівтар

     • 616208 переглядiв

    Мер Сум заявив про роботу ППО

     • 1026619 переглядiв