prypynennia-vohniu-ta-obmin-zaruchnykamy-mizh-izrailem-ta-khamas-pryznacheno-na-24-lystopada-mzs-kataru

Початок тимчасового припинення вогню в Газі та звільнення заручників призначено на 24 листопада - МЗС Катару

 • 20529 переглядiв

Катар оголосив про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС з 7 ранку 24 листопада, а також про звільнення першої групи заручників о 16:00 того ж дня в межах угоди

Представник Міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі повідомив, що припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС набуде чинності у п'ятницю, 24 листопада, о 7-й годині ранку за місцевим часом, пише УНН з посиланням на заяву, поширену МЗС країни.

Гуманітарна пауза в Газі розпочнеться о 7 годині ранку в п'ятницю, 24 листопада. (...) Перша група заручників буде звільнена з Гази о 16:00 у п'ятницю, 24 листопада. Список заручників, яких буде звільнено, передано ізраїльським спецслужбам

- сказав представник МЗС Катару Маджед аль-Ансарі.

Він вказав, що у Досі відбулися численні зустрічі та телефонні переговори для обговорення плану імплементації угоди про припинення вогню за участю єгипетських колег та обох сторін.

Раніше

Ізраїльський уряд за підсумками багатогодинного спеціального засідання 22 листопада схвалив план, який передбачає повернення із сектора Гази щонайменше 50 заручників протягом чотирьох днів, після чого військова операція в анклаві відновиться. 

Reuters повідомило, що Ізраїль і ХАМАС домовилися про повторення угоди з обміну заручників. За даними агентства, до кінця місяця ХАМАС пообіцяв звільнити 50 бранців, яких утримують у секторі Газа, в обмін на 150 палестинських в'язнів.

Спочатку початок дії угоди анонсували на четвер, однак згодом перенесли на день.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили перший у світі Food Train

     • 20147 переглядiв

    Вибухи пролунали в Херсоні - ЗМІ

     • 21157 переглядiв