prypynennia-viiskovoi-dopomohy-kyievu-prodovzhyt-viinu-stoltenberh-na-zustrichi-zi-slovatskym-premier-ministrom-fitso

"Припинення військової допомоги Києву продовжить війну": Столтенберг на зустрічі зі словацьким прем'єр-міністром Фіцо

 • 33800 переглядiв

Столтенберг подякував прем'єр-міністру Фіцо за підтвердження того, що Словаччина продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу і робити свій внесок у комплексний пакет допомоги НАТО для України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо та подякував йому за гуманітарну підтримку України. Про це з посиланням на пресслужбу Альянсу, передає УНН.

Деталі 

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу підтримку України та подальше зміцнення стримування і оборони Альянсу.

Столтенберг високо оцінив відданість Словаччини Альянсу, зокрема розміщення багатонаціональної бойової групи НАТО, розгортання сил в Латвії і планування інвестування 2% ВВП в оборону цього року. 

Генсек схвалив підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України і наголосив, що "немає жодних ознак того, що Путін готується до миру". 

Разом з тим Столтенберг подякував прем'єр-міністру Фіцо за підтвердження того, що Словаччина продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу і робити свій внесок у комплексний пакет допомоги НАТО для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони Словаччини заявили про припинення військової допомоги Україні

Він також привітав продовження співпраці в оборонній промисловості між Словаччиною та Україною, а також те, що критично важливий ремонтний вузол у Словаччині залишатиметься робочим

Припинення військової допомоги Києву продовжить війну, а не покладе їй край. Якщо путін переможе в Україні, є реальний ризик, що його агресія на цьому не закінчиться

- наголосив Єсн Столтенберг.

Доповнення

Щодо стримування і оборони НАТО, Генеральний секретар сказав, що давно запланована американська база протиракетної оборони в Польщі буде введена в дію в п'ятницю, 15 грудня 2023 року.

Це важливий крок для трансатлантичної безпеки" і він "посилить здатність членів Альянсу захищатися від загрози балістичних ракет, особливо з Близького Сходу

- наголосив генсек НАТО.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Словаччини Фіцо заявив, що хоча Україна "абсолютно не готова" до переговорів про членство в ЄС, Словаччина не буде перешкоджати рішенню Європейської Ради про початок переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Словаччини Фіцо вважає війну рф проти України "замороженим конфліктом"

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі