prychyny-blokuvannia-kordonu-polski-straikari-khochut-zmenshyty-kilkist-ukrainskykh-pereviznykiv-v-yevropi-zastupnyk-ministra

Причини блокування кордону: польські страйкарі хочуть зменшити кількість українських перевізників в Європі – заступник міністра

 • 17287 переглядiв

Польські страйкарі вимагають відновити європейські транспортні дозволи для українців, щоб зменшити їхню присутність на європейському ринку перевезень. Під час переговорів компромісу досягнуто не було, тому через страйк рух на українсько-польських прикордонних пунктах пропуску все ще обмежений.

Польські страйкарі, які блокують кордон, вимагають повернення дозволів на європейські перевезення для українців, щоб зменшити кількість українських перевізників в Європі. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, передає кореспондент УНН.

Деталі

Під час перемовин з представниками польської влади та протестувальниками обговорювали компромісні рішення, зокрема, для пришвидшення виїзду порожніх транспортних засобів з України. За його словами, поки жодних компромісів не досягнуто.

Представники польських страйкарів говорять, що все одно українці їздитимуть до Польщі і це їх не влаштовує. Раніше вони працювали на Україну, росію та білорусь, а тепер росія та білорусь для них зачинені, як частина географії бізнесу, тому вони економічно потерпають і хочуть збільшити кількість перевезень до України. А для цього їм потрібно штучно зменшити кількість українців, які їздять до Польщі та інших країн Європи. Це вони хочуть зробити шляхом повернення дозволів та добитися від свого уряду зменшення кількості дозволів для українських перевізників

- сказав Сергій Деркач.

Ситуація на кордоні

На одному з заблокованих пунктах пропуску, а саме Краківець-Корчова, транспортні засоби пропускають, але і там на одній з доріг стоять протестувальники, які обмежують пропускну спроможність пункту. По інших пропускають по одній машині на годину. Хоча іноді протестувальники порушують навіть цю домовленість.

Сергій Деркач зазначив, що українська сторона фіксує кожен випадок, коли через страйк затримується гуманітарна допомога або небезпечні вантажі, та передає цю інформацію до представників ЄС та польського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокаду для вантажівок на кордоні з Польщею розширили

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запровадять кейс-менеджмент у сфері соцпослуг

     • 16940 переглядiв

    Блокаду для вантажівок на кордоні з Польщею розширили

     • 18209 переглядiв

    Уламки дрона пошкодили лінію електропередачі на Вінниччині

     • 29847 переглядiв