proyekt-byudzhetu-2023-45-vidatkiv-bude-napravleno-na-oboronu

Проєкт бюджету-2023: 45% видатків буде направлено на оборону

 • 233933 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Проєкт бюджету на 2023 рік виглядатиме як бюджет воюючої країни, де майже половина видатків буде направлено на оборону, а третина – на соціальну допомогу. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

«Правок ми внесли не так багато на першому читанні і всього на 2,4 мільярди зміниться бюджет. Він буде виглядати як бюджет країни у військовий час, який консолідує всі ресурси і резерви задля для перемоги. 45% видатків йде на оборону, 29% – на соціалку, трохи більше 12% – на обслуговування державного боргу. Все інше – це невеликі програми підтримку бізнесу з відбудови від наслідків агресії», – повідомив Гетманцев.

Він також додав, що масовані атаки рашистів на об’єкти критичної інфраструктури вплинуть на проєкт бюджету не лише наступного року, а й поточного.

«Я думаю, що це обов'язково буде відображено в проєкті бюджету, бо ми маємо 30% зруйнованої енергосистеми нашої держави. Безперечно, обстріли продовжуються і це позначиться на бюджеті 22-го року, тобто на поточному. Я думаю, що ми не зможемо не прийняти зміни до кінця року вже поточного бюджету, а в наступному бюджеті ми очікуємо збільшення фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Там було закладено 19 мільярдів до першого читання, ми розраховуємо на збільшення цього фонду. Ці гроші також будуть спрямовані на ліквідацію агресії щодо енергосистеми нашої держави», – зазначив Гетманцев.

Нагадаємо

Національний банк України прогнозує, що інфляція 2023 року сповільниться до 20,8%, а ще за рік сягне нижче 10%. Саме на рівні 10% вона була до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Проєкт бюджету-2023: 45% видатків буде направлено на оборону

     • 233933 переглядiв

    У ОВА повідомили про проліт ракет над Полтавщиною

     • 111499 переглядiв

    Хмельниччина: зафіксовано “прильоти”

     • 320836 переглядiв

    Силами ППО у Київській області збито ракету

     • 108422 переглядiв