ukenru
protivnik-namagavsya-nastupati-v-rayoni-izyuma-uspikhu-ne-mav-genshtab-zsu

Противник намагався наступати в районі Ізюма, успіху не мав – Генштаб ЗСУ

 • 139985 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Російські окупанти безуспішно намагалися вести наступальні дії у напрямку населеного пункту Довгеньке в Ізюмському районі Харківської області. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Як повідомили, противник не припиняє вести наступальні дії у східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим українським Кримом.

Цитата

"На Слобожанському напрямку ворог обстрілював місто Харків та населений пункт Протопопівка із артилерії та мінометів. Провів повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району Харківської області. Противник намагався вести наступальні дії у напрямку населеного пункту Довгеньке, успіху не мав", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначили, на Запорізькому напрямку ворог проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхів, успіху не має.

Окрім того, Генштаб проінформував про ситуацію на інших напрямках:

• На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

• Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

• На Сіверському напрямку ознак формування противником наступального угруповання не виявлено. В рамках посилення охорони ділянки російсько-українського кордону, у районах автомобільних пунктів пропуску “Нові Юрковичі”, “Погар” та “Ломаковка” Брянської області розгорнуто підрозділи збройних сил російської федерації зі складу Центрального військового округу.

• На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою сковування дій, окупанти здійснюють обстріли підрозділів українських військ.

• На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголове, бойові дії тривають. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки.

• Окупанти здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії тривають.

• В Маріуполі російські окупанти продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснюють вогневе ураження українських позицій в районі “Азовсталі”.

• У Горлівці до центрального моргу доставлено понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, які загинули на території Запорізької області.

• На Південнобузькому напрямку, з метою знищення фортифікаційного обладнання українських позицій, ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення. Активізував бойові дії у районі населеного пункту Томина Балка.

• На Бесарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою.

Доповнення

Генштаб повідомляв, що на Донеччині та Луганщині відбили ще 12 атак ворога.

Українські Національні Новини

Суспільство