protiahom-doby-vidbulosia-49-boiovykh-zitknen-sytuatsiia-na-fronti

Протягом доби відбулося 49 бойових зіткнень: ситуація на фронті

 • 103575 переглядiв

Українські війська провели 49 бойових зіткнень з ворогом на різних напрямках, відбиваючи численні атаки.

Протягом доби відбулося 49 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, передає УНН.

Деталі 

Як зазначається, ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки, та збільшив кількість авіаударів. 

Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши керовані ракети Х-59 по містам Дніпро та Одеса та ракету "Іскандер" по Запоріжжю. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено керовану ракету Х-59.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону України.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 8 атак ворога в біля Синьківки Харківської області.  На Лиманському напрямку, як повідомляється, Сили оборони відбили 2 атаки ворога поблизу Макіївки Луганської області. 

Жодних військових цілей в Україні у рф немає, є лише масштабне вбивство громадянського населення - Подоляк30.12.23, 19:42

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 9 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де противник намагався відновити втрачене положення. 

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки противника в районах Степового, Авдіївки та ще 13 - біля Первомайського та Невельського Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 7 безуспішних атак. 

На Шахтарському напрямку наші оборонці відбили 2 атаки противника біля Приютного Запорізької області. 

Зеленський провів підсумкову Ставку: визначили стратегію Сил оборони на 2024-рік30.12.23, 18:13

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку окупантів східніше населеного пункту Копані Запорізької області. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Тягинка, Іванівка, Антонівка та Херсон Херсонської області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах Тягинки та Херсону.

Загарбники не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 11 безуспішних штурмових дій, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають окупантам значних втрат.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Харків: медики надають допомогу 8 постраждалим

     • 103737 переглядiв

    Ворожий обстріл Харкова: відомо про чотирьох поранених

     • 102378 переглядiв

    росіяни ввечері обстріляли Херсон: є загиблий

     • 41455 переглядiв

    У Харкові лунають вибухи

     • 34232 переглядiв

    Ворог запустив "шахеди": під загрозою південь - ПС ЗСУ

     • 35234 переглядiв