ukenru
proti-bezpilotnikiv-ta-raket-u-yevrokomisiyi-rozpovili-pro-desyatiy-paket-sanktsiy-schodo-rf

Проти безпілотників та ракет: у Єврокомісії розповіли про десятий пакет санкцій щодо рф

 • 593826 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Європарламенті повідомила подробиці про новий пакет санкцій проти рф. Зокрема, влада ЄС пропонує запровадити заборону на продаж у рф електронних компонентів, які використовуються в російських системах озброєння - наприклад, у безпілотниках, ракетах та гелікоптерах, пише УНН.

Деталі

Голова Єврокомісії наголосила, що "ми послаблюємо здатність росії підтримувати свою військову машину". "Із дев'ятьма пакетами санкцій російська економіка котиться назад. І щоб продовжувати цей потужний тиск, ми пропонуємо десятий пакет заходів. З новими торговими заборонами та контролем за експортом технологій до росії. Цей пакет загалом на 11 мільярдів євро", - зазначила вона.

Цитата

"Ми пропонуємо, серед іншого, запровадити обмеження на експорт багатьох електронних компонентів, що використовуються у російських системах озброєння, таких як безпілотники, ракети, гелікоптери", - вказала фон дер Ляєн.

Водночас, з її слів, є й сотні безпілотників іранського виробництва, які росія використовує на полях битв в Україні.

"Ці безпілотники іранського виробництва вбивають мирних українців - це звірство! Тож уперше ми також пропонуємо запровадити санкції проти іранських організацій, у тому числі пов'язаних із Корпусом вартових ісламської революції. Наш обов'язок — накласти на них санкції та протистояти Ірану з приводу постачання безпілотників та передачі ноу-хау для будівництва виробничих майданчиків у росії", - повідомив президентка Єврокомісії.

Доповнення

Представники 27 країн ЄC зустрічаються в середу в Брюсселі, щоб обговорити новий пакет санкцій проти рф, за даними Reuters, щодо політиків, воєначальників і ще чотирьох російських банків.

Українські Національні Новини

Політика