ukenru
protesti-v-virmeniyi-v-yerevani-aktivisti-zakhopili-meriyu

Протести в Вірменії: в Єревані активісти захопили мерію

 • 12417 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Група опозиціонерів, незадоволених роботою мера Єревана Тарона Маркаряна, в середу 16 травня провела акцію протесту біля стін мерії, а потім увірвалася в саму будівлю, вимагаючи зустрічі з градоначальником і його відставки. Про це повідомляє УНН з посиланням на Новини Вірменії.

"Градоначальник повинен прийняти своє рішення. Це нормальна політична реальність, коли йде якась політична команда, то вона йде повністю. Однозначно Тарон Маркарян та інші високопосадовці, як представники сторої політичної команди, виходячи з ситуації, в кінці кінців, повинні якомога скоріше піти", - заявив в будівлі мерії Єревану 16 травня член фракції блоку "Вихід" в Раді старійшин Єревану, з сьогоднішнього дня вже депутат від блоку "Вихід" Ален Симонян.

Що стосується знищення понад 25 дерев на території єреванського скверу біля пам'ятника Мяснікяну, то він підкреслив, що особисто бачив проект благоустрою даного скверу, в якому не було нічого про будь-якоу вирубку дерев. Йшлося лише про благоустрій тротуарів, фонтанів.

За словами Симоняна, прихильники Тарона Маркаряна привели до будівлі муніципалітету директорів шкіл, щоб вони виступили на захист мера. Він підкреслив, що на третьому поверсі мерії, де зібралися демонстранти, точно також з усіх кабінетів виведені всі співробітники, вони стоять в коридорі. Симонян висловив думку про те, що це спроба провокації, але цього не станеться.

Як повідомляв УНН, масові мітинги і ходи проходять в Вірменії з 16 квітня. Через акції протесту 23 квітня подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, обраний на пост прем'єр-міністра.

Нагадаємо, 8 травня, після декількох тижнів масових протестів, лідер опозиційного руху "Елк" Нікол Пашинян був обраний прем'єр-міністром Вірменії на спеціальному засіданні парламенту країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу