ukenru
protesti-u-minneapolisi-vodiy-z-ukrayinskim-imyam-na-avtotsisterni-vyikhav-u-natovp

Протести у Міннеаполісі: водій з українським ім'ям в’їхав у натовп на автоцистерні

 • 18631 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Водій автоцистерни, яка в’їхала у натовп протестувальників у Міннеаполісі, має українське прізвище – Вечірко. Про це повідомляє УНН із посиланням на KSTP.

“Влада визначила водія вантажівки, якого заарештували після того, як він проїхав через натовп протестувальників на I-35W у штаті Міннеаполіс, як Богдана Вечірка”, — пише видання.

Зазначається, що наразі він заарештований і перебуває у в’язниці округу Хеннепін.

Окрім того повідомляється, що автотранспортна компанія "Kenan Advantage" запевнила, що буде повністю співпрацювати зі слідством.

Додамо, згідно з даними з відкритих джерел, серед типових суфіксів та закінчень українських прізвищ - "-ко". При цьому, згідно з даними ресурсу, який досліджує поширення прізвищ в Україні, таке прізвище фіксувалося у кількох сотень людей в Україні.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. Тож, люди вийшли на протести.

RAW VIDEO: Jeff & Sara Radichel sent us this video of the moment a tanker truck drove through peaceful protesters on the I-35 Bridge in Minneapolis | https://t.co/OA7HXWJUrI #GeorgeFloyd pic.twitter.com/N9QetxZzXN

— WCCO - CBS Minnesota (@WCCO) May 31, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу