ukenru
protesti-u-frantsiyi-cherez-pensiynu-reformu-pravookhorontsi-zastosuvali-slozoginniy-gaz-proti-mitingariv

Протести у Франції через пенсійну реформу: правоохоронці застосували сльозогінний газ проти мітингарів

 • 554728 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. У Парижі вже третій день поспіль тривають мітинги через пенсійну реформу. Як інформує Reuters, правоохоронці застосували проти мітингарів, які підпалили сміттєві баки, сльозогінний газ, передає УНН.

Цитата

“Між поліцією Парижа та протестувальниками третю ніч тривають сутички.Тисячі людей по всій країні виходять на вулиці на тлі зростання невдоволення підвищенням урядом пенсійного віку без голосування у парламенті”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що правоохоронці застосували проти мітингарів, які підпалили сміттєві баки, сльозогінний газ. У ніч на неділю було затримано 81 протестувальників, а у п’ятницю - 61.

Окрім Парижа, протести відбулися також у Нанті, Марселі, та Комп’єні. Сльозогінний газ проти мітингарів, які влаштували підпал, поліція також застосувала у Бордо.

“Широка коаліція профспілок Франції пообіцяла продовжувати мобілізацію, домагаючись скасування реформи. Загальнонаціональний страйк заплановано на четвер”, – додає Reuters.

Нагадаємо

17 березня тисячі людей вийшли на мітинг у Парижі навпроти парламенту, щоб висловити своє невдоволення урядом, який нав'язав реформу, попри двомісячні страйки та демонстрації проти змін. Поліція прибула, щоб розігнати натовп із настанням темряви, після того, як на площі Згоди (Place de la Concorde) сталася пожежа.

Групи людей кидали пляшки та фаєри у силовиків, які у відповідь застосували сльозогінний газ, намагаючись очистити площу. Поліція заявила, що вони провели 61 арешт.

У південно-східному місті Ліоні демонстранти намагалися увірватися в ратушу та підпалити будівлю, повідомила поліція, яка повідомила про 36 арештів.

Українські Національні Новини

Новини Світу