protest-na-kordoni-z-polshcheiu-do-100-porozhnikh-vantazhivok-propustyly-na-uhrynovi-za-dobu-u-cherzi-blyzko-270

Протест на кордоні з Польщею: до 100 порожніх вантажівок пропустили на "Угринові" за добу, у черзі близько 270

 • 37578 переглядiв

Через пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" на українсько-польському кордоні за минулу добу пропустили близько 100 великовагових транспортних засобів з України. В черзі станом на ранок близько 270 порожніх вантажівок. Про це в ефірі телемарафону у п'ятницю розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

За минулу добу кордон перетнуло близько 100 вантажних транспортних засобів. Можливість забезпечення перетину кордону за добу становить десь 100 або трохи більше транспортних засобів, і такий рух відбувається

- розповів Демченко.

За його словами, станом на ранок сьогодні в чергах перебуває близько 270 вантажівок, які хочуть порожніми перетнути кордон на виїзд з України.

Окрім того, Демченко зазначив, що поки руху учасників акції протесту для того, щоб розблокувати кордон, не відбувається.

Доповнення

Україна та Польща домовилися розблокувати пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" для порожніх вантажівок та створити в системі "єЧерга" окремі паси для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Краківець-Корчова".

Протест польських перевізників розпочався 6 листопада, спочатку на трьох пунктах пропуску. Згодом протест розширили на четвертий ПП.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі