ukenru
protasov-pro-pidsumki-pyatirichnoi-roboti-uaf-zhivemo-futbolom-i-pratsyuyemo-profesii-no

Протасов про підсумки п'ятирічної роботи УАФ: живемо футболом і працюємо професійно

 • 10419 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. 7 червня у Львові пройшов XXIII конгрес УАФ, який став своєрідним підсумком п’ятирічної роботи команди Асоціації на чолі із президентом Андрієм Павелком. Про діяльність УАФ та можливі наслідки коронавірусу у коментарі УНН за результатами конгресу розповів відомий український футболіст, номінант "Золотої бутси", функціонер УАФ Олег Протасов.

"Сьогодні багато чого робимо. Я особисто працюю з юніорськими командами, з професійним футболом. Ми живемо футболом, постійно тримаємо руку на пульсі. Ми слухаємо: де і що в кожний момент треба додати або відняти. Ми дослухаємося до гравців, тренерів, і до юнацьких збірних і до всіх збірних. Контактуємо з "Прем’єр-Лігою". Мені видається, що у цьому плані ми працюємо дуже плідно і професійно", - сказав він.

За словами Протасова, левова частка роботи УАФ сьогодні присвячена дітям, юніорам та масовому футболу.

"Ми зобов'язані і присвячуємо цьому велику кількість часу та сил. Ми будуємо нові футбольні майданчики: дивимось, аби вони будувалися по всій країні. Найголовніше - щоб ці майданчики були заповнені дітьми. Щоб діти там з ранку і до ночі грали”, - розповів функціонер і додав, що значна увага сьогодні приділяється і жіночому футболу також.

"Так як УЄФА і ФІФА - ми теж заохочуємо дівчат, а масовість футболу - це запорука здоров'я нації", - уточнив Протасов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скандал із футбольною ТСК відреагував тренер чемпіонів світу Петраков.

Коментуючи можливі наслідки коронавірусу для українського футболу, Протасов висловив сподівання, що їх не буде, і спортсменам вдасться якнайшвидше повернутися до повсякденного футбольного життя: коли команди грають, а трибуни – заповнені глядачами.

"Коронавірус зіпсував людям життя. Як колишньому футболісту, мені зрозуміло, як важко хлопцям без футболу. Я розумію, що хлопці - спортсмени, які звикли до щоденного навантаження, до задоволення від гри. А в цей час їм потрібно було залишатись вдома, як і всім людям.

Не думаю, що ця ситуація якось вплине на футбол. Хочеться, щоб ми якнайшвидше повернулись до повсякденності, до гри. Я думаю, хлопці повернуться дуже швидко. Зараз ми вже відновили матчі, але дивитись на порожні трибуни - болить у мене серце. Але ми і це подолаємо", - резюмував Протасов.

Як повідомлялося в УНН, очільник УАФ Андрій Павелко попросив МОЗ дозволити журналістам бути присутніми на футбольних матчах.

Українські Національні Новини

Спорт