prosyly-dopomohty-povernuty-svoikh-pratsivnykiv-z-polonu-rf-ombudsmen-pro-efektyvnist-obsie

Просили допомогти повернути своїх працівників з полону рф - Омбудсмен про ефективність ОБСЄ

 • 36814 переглядiв

Генеральний секретар ОБСЄ звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням допомогти звільнити трьох українських співробітників ОБСЄ, яких утримує рф, на тлі того, як росія залишається членом ОБСЄ.

Генеральна секретарка ОБСЄ звертається до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, щоб він допоміг повернути трьох громадян України з офіційними статусами працівників ОБСЄ з полону рф. Про це він розповів у четвер на полях міжнародної конференції "Свобода або страх", передає кореспондент УНН.

Лубінець прокоментував взаємодію з ОБСЄ, для того, щоб використовувати їх механізми для відвідування російських в'язниць.

Три офіційні співробітники ОБСЄ, які перебували на тимчасово окупованій території, були захоплені російськими військовими, і Генеральна секретарка ОБСЄ звертається до мене, щоб я допоміг повернути цих трьох громадян України з офіційними статусами працівників ОБСЄ

- розповів Лубінець.

Деталі

Омбудсмен зазначив, що в той самий час російська федерація продовжує бути членом ОБСЄ.

"лавров приїхав на зустріч. Напевно, хтось сподівався після цієї зустрічі побачити, що цих трьох цивільних заручників випустить рф. Ні, не випустила", - сказав Лубінець.

Доповнення

Голова МЗС України заявляв, що для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ від повного колапсу та розвалу потрібно перезаснувати її без росії, або знайти шлях виключити рф з організації. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Pantone назвав головний колір 2024 року

     • 32139 переглядiв