ukenru
proslushka-goncharuka-v-sbu-rozpovili-pro-avtentichnist-zapisu

"Прослушка Гончарука": в СБУ розповіли про автентичність запису

 • 31906 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Розмова між Прем’єр-міністром України, представниками уряду і Національного банку, записана та оприлюднена у мережі інтернет 15 січня, дійсно відбулась. Про це на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова сказав перший заступник начальника головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, передає кореспондент УНН.

"В зв’язку з тим, що ми розслідуємо кримінальне провадження, звичайно, ми встановили, що ця зустріч і розмови відбувались. Наскільки вони повністю автентично зафіксовані і викладені в масмедіа – ми це питання з’ясовуємо", - сказав він.

Як повідомлялося в УНН, у мережі опублікували запис розмови, ймовірно, Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Останній обговорює економічні питання і зазначає, що він "повний профан".

Записи були оприлюдненні перед засіданням фракції партії "Слуга народу", під час якої мали обговорюватися кадрові питання та, зокрема, "захмарні" зарплати окремих міністрів та їхніх заступників. Гончарук на засідання фракції не прийшов. За неофіційною інформацією, він поїхав до Офісу Президента. Після чого з’явилася інформація, що Прем’єр написав заяву про відставку з посади, однак, цю інформацію спростували у пресслужбі Кабміну.

Також нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук через більш ніж півдоби після появи перших "зливів" з аудіозаписами нарад членів уряду та представників НБУ відреагував на їхню появу та заявив, що і надалі працюватиме над тим, щоб "кожен українець відчув реальні зміни".

17 січня Президент України Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Національного банку України. Відповідне завдання Глава держави поставив під час зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони.

Українські Національні Новини

Політика