ukenru
proschannya-z-makkeynom-khto-sche-okrim-poroshenka-vshanuye-pamyat-senatora

Прощання з Маккейном: хто ще, окрім Порошенка, вшанує пам'ять сенатора

 • 15527 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Протягом двох днів, 31 серпня та 1 вересня, Президент України Петро Порошенко відвідає Сполучені Штати з метою участі у жалобних заходах прощання із сенатором США Джоном Маккейном. Як повідомляють американські ЗМІ, саме у ці дні у Вашингтоні відбуватиметься меморіальні служби, одна – в Капітолії, інша – у Національному кафедральному соборі Вашингтона, передає УНН.

На заходах, які розпочнуться в будівлі американського Капітолію у Вашингтоні вже об 11 ранку за місцевим часом (18:00 за Києвом) у п’ятницю, прощальне слово скаже чимало американських політиків та діячів, серед який заявлені лідер більшості Сенату Мітч Макконнелл, спікер Палати представників Пол Райан,та віце-президент США Майк Пенс. Після офіційної частини попрощатись з сенатором матимуть змогу всі охочі.

У суботу, 1 вересня, о 8:30 за місцевим часом кортеж перевезе тіло Маккейна з Капітолію до Вашингтонського кафедрального собору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко полетить на церемонію прощання з Маккейном рейсовим літаком

О 10 годині ранку в соборі розпочнеться меморіальна служба, присвячена життю сенатора.

Колишні президенти Джордж Буш і Барак Обама, а також колишній сенатор Джо Ліберман і колишній державний секретар Генрі Кіссінджер візьмуть участь у заходах.

А президент США Дональд Трамп не стане відвідувати церемонію. Як повідомляє видання Town&Country, Маккейн сам заявляв раніше цього року, що не бажає, щоб Трамп був запрошений на церемонію його поховання.

Нагадаємо, сенатор-республіканець від штату Аризона Джон Маккейн помер 26 серпня на 82-му році життя. За кілька днів до смерті він відмовився від подальшої боротьби з пухлиною мозку, що тривала близько двох років. У США віддати шану Маккейну прийшли тисячі людей. Джона Маккейна поховають у неділю, 2 вересня.

Українські Національні Новини

Політика