ukenru
prokuror-vimagav-groshi-u-spravi-pro-narkotiki-nabu

Прокурор вимагав гроші у справі про наркотики – НАБУ

 • 9537 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Працівник Генеральної прокуратури України вимагав 20 тис. доларів за умовний термін двом підозрюваним у справі про наркотики. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро. 

Детективи НАБУ встановили, що прокурор Департаменту нагладу за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди з двома особами, підозрюваними у порушенні ч. 2 ст. 307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Згідно з угодою, підозрювані звільнялися від покарання з випробувальним терміном, а в разі відмови отримують по 11-12 років ув'язнення.

За "угодою", 20 тис. доларів мали бути сплачені двома частинами: 15 тис. завдатку і 5 тис. перед скеруванням до суду угоди про визнання винуватості.

Прокурора викрили на отриманні першій частині грошей. На нього чекає суд.

Раніше УНН повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування справи про розкрадання коштів, виділених Євросоюзом для внутрішньо переміщених осіб

Українські Національні Новини

Кримінал та НП