ukenru
prokuratura-vstanovila-khalatnikh-pravookhorontsiv-krimu-pid-chas-podiy-u-lyutomu-2014-roku

Прокуратура встановила "халатних" правоохоронців Криму під час подій у лютому 2014 року

 • 11330 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Прокуратура встановила 7 правоохоронців, які допустили халатність під час подій 26 лютого 2014 року під ВР Криму і встановила причетність до злочинів "Самооборони Криму". Про це в ході круглого столу заявив прокурор АРК Гюндуз Мамедов, передає кореспондент УНН.

"Що стосується подій 26 лютого 2014 року перед будівлею Верховної Ради АР Крим прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується відділом Національної поліції Криму і Севастополя і дане кримінальне провадження розслідується за двома фактами. Перший - це незаконне перешкоджання представниками проросійських організацій мітингам на підтримку територіальної цілісності України з використанням фізичного насилля - побиття громадян. Друге...це неналежне виконання службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів", - сказав Г.Мамедов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед анексією Криму військовим наказали відбути до Києва – спікер ССО ЗСУ

За його словами, в цілому кримінальне провадження відкрито за статтями державної зради, замах на територіальну цілісність України, нанесення тяжких тілесних пошкоджень мітингуючим, халатність співробітників правоохоронних органів.

"Що стосується самого кримінального провадження, ми в кількох напрямках проводимо слідство. Це відтворення подій, відпрацювання фактичних наслідків і в рамках цього кримінального провадження нам стало очевидним, що в цьому брала безпосередню участь так звана самооборона України (Криму -ред) і ми даємо оцінку діям цієї організації", - сказав прокурор.

Також слідство дає оцінку діям правоохоронців, які 26 лютого 2014 року забезпечували громадський порядок на площі, а також збирає докази їх правопорушень.

"Ми відновлюємо (події-ред.) поіменно. На даний час у нас уже є стосовно 7 осіб - представників правоохоронних органів (докази - ред)", - сказав Г.Мамедов.

Українські Національні Новини

Суспільство