ukenru
prokuratura-vimagaye-primusove-likuvannya-dlya-minera-religiynikh-ustanov

Прокуратура вимагає примусове лікування для "мінера" релігійних установ

 • 10624 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Столична прокуратура наполягає на примусовому лікуванні чоловіка, який "мінував" релігійні установи у Києві. Про це УНН повідомили у прес-службі установи.

Так, 27 квітня 2019 року, використовуючи вуличний таксофон, зловмисник здійснив телефонний дзвінок до поліції та повідомив про замінування Володимирського кафедрального собору, а також храмів, церков та синагоги, що розташовані на території столиці.

При перевірці вказаних об’єктів було встановлено, що інформація про підготовку вибуху не відповідає дійсності та є завідомо неправдивою.

Згодом "мінера" вдалося встановити та затримати. Після чого йому було повідомлено про підозру ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, тобто у завідомо неправдивому повідомлені про підготовку вибухів, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

За висновками судової психолого-психіатричної експертизи встановлено, що зловмисник страждає на хронічне стійке психічне захворювання – шизофренію, параноїдної форми, у зв’язку з чим не здатен повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Враховуючи хронічне психічне захворювання громадянина, Київською місцевою прокуратурою №3 скеровано до суду клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу.

Нагадаємо, у Києві через "замінування" синагоги було евакуйовано близько 40 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП