ukenru
prokuratura-vidkrila-spravu-schodo-povernennya-komunistichnikh-nazv-na-mikolayivschini

Прокуратура відкрила справу щодо повернення комуністичних назв на Миколаївщині

 • 15871 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Миколаївська прокуратура відкрила кримінальне провадження через повернення комуністичних назв низці вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"Так, у зв'язку з прийняттям 25.05.2017 Баштанською міською радою рішення щодо повернення старих назв низці вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації, зареєстровано кримінальне провадження, а рішення міської ради оскаржено до суду із клопотанням про зупинення його дії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, всупереч встановлених законодавством положенням, Баштанська міська рада повернула низці вулиць міста Баштанка назви, які були заборонені Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки", в тому числі перейменувавши вулицю Героїв Небесної Сотні.

В прокуратурі зазначають, що такі дії містять ознаки злочину за ч.2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, вчинені особою, яка є представником влади.

"Вважаємо, що зазначене рішення Баштанської міської ради є очевидно протиправним та застерігаємо представників інших органів місцевого самоврядування від подібних дій", - підсумували у прокуратурі.

Нагадаємо, що раніше Інститут нацпам'яті звернувся до правоохоронців через повернення комуністичних назв на Миколаївщині.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП