ukenru
prokuratura-rf-zayavila-batkovi-zniklogo-bezvisti-prizovnika-scho-kreyser-moskva-ne-zaluchavsya-do-viyskovoyi-spetsoperatsiyi-grozyev

Прокуратура рф заявила батькові зниклого безвісти призовника, що крейсер "москва" "не залучався до військової спецоперації"

 • 304848 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Прокуратура російської федерації відповіла на лист батька одному з призовників, у якому йдеться, що крейсер “москва” “не залучався до військової спецоперації”, а його син просто не з'явився на службу. Лист із прокуратури у себе в Twitter публікує журналіст із Bellingcat Христо Грозєв, пише УНН.

Цитата

“Пам'ятаєте батька «зниклого безвісти» солдата? Він отримав відповідь від військової прокуратури рф, у якій стверджувалося, що його син просто не з'явився на службу без попередження після того, як «надзвичайні обставини призвели до загибелі» корабля, який не брав участі у спеціальній військовій операції»”, – написав журналіст.

Remember the father of "побуту на морі" soldier? Він хотів, щоб відповісти від RU's military prosecution, claiming його son simply failed to report for duty without notice по "extraordinary circumstances brought the demise" of ship "not involved in the special military op"

pic.twitter.com/kraUeeS714 — Christo Grozev (@christogrozev) May 6, 2022

Раніше

13 квітня голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний.

За його словами, ракети "Нептун", що стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію, що "москва" горить, підтвердили й у міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Згодом в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

У міноборони росії ввечері 14 квітня визнали, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП