ukenru
prokuratura-mikolayivschini-khoche-skasuvati-regionalniy-status-rosiyskoyi-movi

На Миколаївщині у російської мови можуть забрати статус регіональної

 • 8952 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Сьогодні прокуратура Миколаївщини звернулася до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної. Про це повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області, передає УНН.

"Прокуратура Миколаївської області звернулася до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом про визнання нечинним рішення Миколаївської обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної", – йдеться в повідомленні.

Так, у 2012 році рішенням облради з метою реалізації Закону України "Про засади державної мовної політики" визнано, що на території Миколаївської області поряд з українською мовою як державною діє російська мова як регіональна. У лютому цього року Конституційний суд України визнав вказаний закон неконституційним.

"Проте до теперішнього часу радою самостійно не вжито заходів до приведення рішення у відповідність з чинним законодавством. У зв’язку з чим, прокуратура області звернулась до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної", – підкреслили в прокуратурі.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що рішення Конституційного суду щодо визнання неконституційним так званого мовного закону Ківалова-Колісніченка відкриває можливість розглянути та ухвалити новий закон про мову. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП