prokladaie-shliakhy-cherez-minni-ta-zahorodzhuvalni-polia-u-minoborony-rozpovily-pro-tekhnichni-perevahy-bronovanoi-mashyny-rozminuvannia-wisent-1-mc

Прокладає шляхи через мінні та загороджувальні поля: у Міноборони розповіли про технічні переваги броньованої машини розмінування Wisent 1 MC

 • 30296 переглядiв

Німеччина пообіцяла поставити Україні 30 броньованих машин розмінування Wisent 1 MC у 2023 році, які підвищать безпеку та мобільність, знешкоджуючи міни та саморобні вибухові пристрої.

У Міністерстві оборони розповіли про переваги німецької броньованої машини розмінування Wisent 1 MC, які Німеччина зобов’язалась поставити Україні у 2023 році, пише УНН.

Деталі

Wisent 1 MC (Mine Clearing) - броньована машина розмінування, що виготовляється німецькою компанією FFG у співпраці з британською Pearson Engineering. Машина прокладає шляхи для особового складу й бойових транспортних засобів через мінні та загороджувальні поля, а також розчищає дороги від вибухових пристроїв. Німеччина зобов’язалась поставити Україні у 2023 році 30 таких машин, 12 з яких вже передані у розпорядження Сил оборони.

Оснащення та захист

Машина побудована на танковому шасі Leopard 1 і оснащена пасивним протимінним інструментарієм від Pearson Engineering. В залежності від вимог місії на машину може встановлюватися повнорозмірний мінний плуг або бульдозерний відвал. Аналогічні інструменти встановлюються на американські машини М1150 ABV, які також вже передані у розпорядження України.

Балістичний захист машини відповідає стандарту STANAG 4569 Level 5, а відтак вона тримає постріл 25 мм бронебійно підкаліберного снаряду з відстані 500 м. Також машина здатна витримати вибух протитанкової міни під днищем в еквіваленті 8 кг тротилу.

Принцип дії

За допомогою мінного зубчастого плугу, що встановлюється в передній проєкції машини, вона знешкоджує як натискні міни, так і міни з підривниками натяжної дії. Плуг підіймає та видаляє міни з ґрунту (глибина 25-30 см) і безпечно відштовхує їх убік, утворюючи безпечну смугу. Смуга маркується спеціальними дротиками, що вистрілюються електропневматичною системою через певний проміжок часу.

Машина також оснащена електромагнітним дублікатором, що знешкоджує міни з магнітним підривником на безпечній відстані від машини. Магнітне поле, що створюється дублікатором, індукує сигнал у запалах пасивних магнітних мін, викликаючи їх детонацію. У розпорядженні Wisent 1 є кран вантажопідйомністю 30 тонн.

Мобільність

Wisent 1 оснащений двигуном FFG, що має повністю автоматичну трансмісію. 44,5 тонна машина здатна розвивати швидкість до 62 км/год. Маючи радіус дії 375 км, вона здатна долати складну місцевість, в тому числі підйоми під кутом 60%.

Нагадаємо

Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги, який включає БТР Marder, танк для розмінування, носії, снаряди, криптофони та транспортні засоби на загальну суму 1,3 млрд євро.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Негода пошкодила великий прапор України у Житомирі

     • 22449 переглядiв