prognozovani-ploschi-posiviv-ozimikh-kultur-zavdyaki-zsu-mozhut-zbilshitisya-minagropolitiki

Площі посівів озимих можуть збільшитися завдяки ЗСУ – Мінагрополітики

 • 148740 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Цього року в Україні планують засіяти озимими культурами 65% від минулорічної площі – 4,7 млн га, але завдяки деокупації територій прогнозовані площі можуть збільшитися. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, інформує УНН.

Деталі

Дмитрасевич зазначив, що зменшення площ зумовлене тимчасовою окупацією, бойовими діями та мінуванням сільськогосподарських угідь.

"В Україні вже стартувала кампанія з посіву озимих культур. Наразі очікується засіяти 65 % від минулорічної площі – 4,7 млн га. Зважаючи на останні події зі звільнення українських територій з-під окупації Збройними силами України, в нас є обґрунтований оптимізм, що цей прогноз у 4,7 млн га покращиться", – сказав Дмитрасевич.

Він додав, що посівного матеріалу українським аграріям вистачає. За словами заступника міністра, на тлі зменшення посівної площі пропорція з посівів зміщується в бік ріпака.

"Ця культура дорожча і краще витримує логістичні затрати наших фермерів, хоча й трішки складніша у вирощуванні", – повідомив Дмитрасевич.

Крім того, він запевнив, що цьогоріч Україна зможе повністю забезпечити внутрішню потребу у гречці, адже посівні площі під неї збільшилися.

"Торік це приблизно було 70 тис. га – цього року маємо трохи більше 117 тис. га. Стосовно цін, то раніше велика частина гречки імпортувалася, зокрема з Казахстану. У лютому імпорт був припинений. Очікуємо, що після збору врожаю гречки вже на збільшених площах посіву цей баланс покращуватиметься в бік зменшення вартості гречки", – додав Дмитрасевич.

Нагадаємо

6 вересня повідомляли, що сезон сівби озимих стартував у семи областях України. Водночас п'ять областей завершили сівбу озимого ріпаку.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі