prognozi-eksperta-krim-stane-chervonoyu-liniyeyu-putina-a-nastup-ukrayini-rozpochnetsya-vlitku

Прогнози експерта: Крим стане "червоною лінією" путіна, а наступ України розпочнеться влітку

 • 1344991 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Останній рік в Україні був роком російського терору. То чи будуть наступні 12 місяців відрізнятися? Sky News розмовляв з експертом, щоб дізнатися про прогнози щодо війни, інформує УНН.

Деталі

Ед Арнольд, науковий співробітник з питань європейської безпеки з Королівського інституту об'єднаних служб, вважає, що "одне можна сказати напевно": росія спробує захопити більше території, і обидві сторони розпочнуть наступальні операції.

Однак він вважає, що якщо росія почне невдалий перший наступ, вона не тільки змарнує багато боєприпасів, а й дозволить Україні "експлуатувати" свої помилки в контратаках.

Він додає, що протягом останніх кількох тижнів "лінія фронту була справді статичною", але в наступні кілька місяців може бути більше рухів.

"Йдеться про те, хто перебуває в кращому становищі, і це майже напевно Україна", - сказав він, пояснивши це тим, що війська Зеленського пройшли велику підготовку та отримали доступ до кращої західної зброї.

Для порівняння, росія "кинула" війська у конфлікт без будь-якої підготовки, що змусить її сили повернутися до "дуже спрощених наступальних операцій".

"У центрі уваги росії буде схід", - додає він. "Особливо на Донбасі, оскільки путіну потрібно показати реальні політичні здобутки".

"У них немає наступальних можливостей для просування далі на захід чи Херсон. Проблема в тому, що їм потрібна синхронізація, а вони не мають для цього підготовки".

У той час як Україна має "складніші можливості", Арнольд каже, що є шанс, що українці можуть бути втягнуті в стиль ведення війни росії. Щоб цього не сталося, київським військам потрібно утриматися від використання поставлених Заходом танків та БМП та ввести їх у бій "рішучим чином".

"Ми можемо не побачити основного українського наступу в березні - воно може розтягнутися на літо, коли буде доступно більше цих машин", - сказав Арнольд.

Він додає, що Україна матиме військовий потенціал, щоб повернути контроль упродовж наступного року, але є ризик, що володимир путін призведе до ескалації конфлікту, якщо Крим стане мішенню.

"Крим зараз – червона лінія путіна, – каже він. - Може настати момент, коли ескалація стане серйознішою".

Він вважає, що якщо Україна загрожує Криму, то, швидше за все, це відбудеться влітку, і заходи росії у відповідь можуть включати в себе "гібридні атаки", такі як кібервійна, нові ядерні установки та загрози хімічної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр культури Франції передала Україні 200 книжок

     • 1417048 переглядiв