ukenru
prognoz-na-zimu-v-yevropi-ukrayinu-chekayut-kholodi

Прогноз на зиму в Європі: Україну чекають холоди

 • 36659 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Згідно зі щорічним прогнозом погоди сервісу AccuWeather для Європи, найсильніші в сезоні зимові урагани почнуться рано у цьому році на Британських островах, у Скандинавії і північній Європі, найхолодніші умови прогнозуються від Фінляндії до України у вигляді холодних вітрів з Сибіру, передає УНН з посиланням на сайт організації.

Тим часом, згідно з прогнозом, країни від Італії через Балкани, ймовірно, переживуть спокійну зиму з тривалими періодами сухої погоди.

Так, повідомляється, що активний початок сезону зимових буревіїв очікується на Британських островах, в Північній Європі і в Скандинавії цієї зими.

Кілька ураганів вже обрушилися на регіон у цьому році, включаючи "Лоренцо", який досяг 5-ї категорії над Атлантичним океаном.

Проте, частота ураганів не досягне свого апогею до початку 2020 року, прогнозують синоптики. "На початку січня буде найактивніший період", - повідомляє метеоролог AccuWeather Тайлер Ройс.

Будучи найбільшою на початку зими, частота ураганів зменшиться у лютому і березні. "Друга половина зими може бути в значній мірі тихою щодо ураганів", - сказав Ройс.

Це може "відкрити двері" для холодів на Британських островах, але, на думку метеорологів AccuWeather, ситуація, подібна до тієї, що була дві зими тому, не повториться.

У той час як ураганні шторми обрушаться на північні береги Європи, дощі і сніг на півдні можуть бути корисні для районів, що зазнають посуху, вважають синоптики.

Волога погода не буде переважати в регіоні протягом усієї зими, але випадання опадів допоможе послабити посуху і підняти рівень води в річках з їх незвично низького рівня.

"У другій половині літа на річці Рейн знову був низький рівень води, і досі протягом всієї осені це впливало як на судноплавство, так і на прохід (суден - ред.) уздовж річки. Знову були введені обмеження, які, своєю чергою, вплинули на круїзні прогулянки вздовж річки", - сказав Ройс.

"Хоча на Іберійському півострові (Піренейський півострів, розташовуються держави: Іспанія, Португалія, Андорра, Франція і Гібралтар - ред.) настане полегшення від посухи, дощі приведуть до зростання рослинності, що призведе до збільшення загрози лісових пожеж у міру висихання навесні", - сказав старший метеоролог AccuWeather Алан Репперт.

Крім того, що випадання опадів допоможе полегшити проблеми з посухою, це і принесе багато снігу в північні Альпи.

За словами Ройса, в минулому році в північних Альпах був ранній початок снігового сезону, і в цьому році історія може повторитися.

У той же час, за словами синоптиків, на Балканському півострові очікується досить спокійна зима.

"(Там - ред.) все ще штормитиме, але це буде не так, як в минулому році", - сказав менеджер з міжнародного прогнозування Джейсон Ніколлс.

Замість цього урагани будуть чергуватися з періодами стійкої погоди.

"(Цей регіон - ред.) може мати тривалі, сухі, теплі періоди, після яких послідує тиждень ураганів, а потім повернутися до дво- або тритижневого періоду сухості", - сказав Ройс.

Погодні умови обмежать шанси на появу бору - сильного, холодного, поривчастого вітру, що виникає, коли потік холодного повітря зустрічає на своєму шляху височину.

"Це, своєю чергою, призведе до не багатого на сніг сезону для гір в Італії і на Динарському нагір'ї", - сказав Ройс.

Найсуворіший з зимових холодів охопить Східну Європу і Східну Скандинавію, кажуть синоптики.

Передбачається, що холодне повітря піде вниз по всьому регіону на початку зими. У деяких районах температура протягом першої половини зими може опинитися трохи вище середньої.

"Ми могли б спостерігати кілька короткострокових періодів заморозків у грудні, але справжнього холоду не буде до більш пізнього сезону", - сказав Ройс.

Найхолодніші умови прогнозуються від Фінляндії до України у вигляді холодних вітрів з Сибіру.

Згідно з прогнозом, не лише холодне повітря затримається в регіоні до початку 2020 року, але і з великою ймовірністю, буде випадання снігу.

За словами Ройса, найбільш сніжна частина зими не настане до пізнього січня або лютого, коли прийде надзвичайно холодне повітря. Холодне повітря може час від часу просуватися далі на південь і захід, досягаючи Польщі, Словаччини і Румунії.

Як повідомляв УНН, в Україні в четвер, 17 жовтня, збережеться суха і тепла погода.

Українські Національні Новини

Суспільство