profilniy-komitet-vr-rozglyane-pitannya-privatbanku-u-zakritomu-rezhimi

Профільний комітет ВР розгляне питання ПриватБанку у закритому режимі

 • 13532 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності розгляне питання Приватбанку під час закритої частини засідання. Таке рішення ухвалено сьогодні під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.

"Ми зараз розглянемо законопроект щодо НБУ, а потім в закритій частині розглянемо питання ПриватБанку, після цього оголосимо перерву і продовжимо завтра, щоб встигнути на 16:00 на вечірнє засідання", - сказав голова комітету Сергій Рибалка.

Варто зазначити, на сьогоднішньому засіданні члени комітету розглядатимуть президентський законопроект 5553 "Про внесення змін до закону про банки і банківську діяльність, щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб", а також три альтернативних документи. Йдеться, зокрема, про проект закону під реєстраційним №5553-1 про внесення зміни до закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб " та проект закону під реєстраційним №5553-2 про внесення змін до закону України "Про банки і банківську діяльність" та до закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Нагадаємо, раніше голова комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка засекретив інформацію про проблемні питання у банківській системі.

У листопаді комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності розглядав низку питань, зокрема інформацію Нацбанку щодо виникнення проблемних питань в банківській системі України. Доповідачем з вказаного питання був заступник голови Нацбанку Я.Смолій. Однак, ця інформація була засекречена профільним комітетом ВР.

За результатом заслуховування інформації Нацбанку, було вирішено провести протягом місяця спільне засідання комітету ВР з правлінням Нацбанку, на якому обговорити заходи щодо оздоровлення банківської системи України.

Нагадаємо, комітет ВР з банківської діяльності з початку року не розробив жодного закону у сфері монетарної політики.

Так, з початку 2016 року комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності не подав жодного проекту закону чи постанови за напрямком “Монетарна політика та фінансові ринки”, які б потім стали законами.

Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сейм Польщі дозволив журналістам доступ до парламенту

     • 8376 переглядiв

    В Одесі закрито більше 70 класів через ГРВІ та грип

     • 8278 переглядiв

    МЗС Туреччини: з Алеппо евакуйовано 37,5 тис. людей

     • 6670 переглядiв